Blog

La teva brúixola

La teva brúixola

Per assolir el benestar personal és molt important comprendre el que resulta essencial per a un mateix.

I quins son els teus valors més essencials? Observa si portes una vida en la direcció dels teus valors.

La teva brúixola està ben orientada?

Quan més t’apartis del teus valors amb les teves decisions i les teves eleccions, més patiment experimentaràs.

Per saber si estàs en la bona direcció contesta’t aquestes senzilles preguntes:

1.- Quins son els meus comportaments que van en contra dels meus valors?

2.- Quins son els meus comportaments que van d’acord amb els meus valors?

Si consideres que el teu comportament va en contra dels teus valors i vols canviar-ho, ara és el moment. Sabem que no és fàcil però aquest canvi et portarà a un benestar que ara segurament el tens força allunyat.

Si pel contrari el teu comportament va d’acord amb els teus valors, Enhorabona! Cada dia és un nou repte per a tu i el més important és que estàs ben encaminat.

La veueta que tots portem dins

L’acceptació i la valoració d’un mateix és el primer pas per acceptar i reconèixer el valor dels altres.

Quan una persona no s’accepta ni a ell ni als altres demostra una preocupant manca d’autoestima.

Les persones amb manca d’autoestima, pensen que tothom els enganya, que no val la pena intentar res perquè el fracàs està assegurat, que ningú té cap valor ni tan sols ells mateixos i menyspreen a tothom.

Les persones amb aquesta actitud viuen en un món d’odi total i absolut cap a tot i tothom i no li donen cap sentit a la vida, el més trist és que sovint no tenen cap consciència del seu comportament i  sovint els que els envolten  i observen pensen que son persones amb una gran autoestima quan la realitat demostra que aquest comportament amaga una seriosa manca d’autoestima.

En canvi si m’’accepto, reconec el meu valor i accepto els altres reconeixent el seu propi valor?

Si complim aquesta premissa podem assegurar que gaudim d’un gran nivell d’autoestima, que el nostre diàleg interior, aquella veueta que tots portem a dins, davant d’un repte que ens planteja la vida ens diu,  Endavant! Tu pots, ho aconseguiràs!

Les persones que gaudeixen d’aquest nivell d’autoestima son capaces de viure amb plenitud, de reconèixer el valor i acceptar als altres i  per tant ser molt més feliços.

Viure sense fòbies ni pors

Tens alguna fòbia?

Cal no confondre la por amb la fòbia.

La por és una resposta adaptativa davant una situació de supervivència i defensa. La por ens ajuda i ens alerta en possibles situacions de perill per la nostra integritat física o psíquica.

La fòbia no és una resposta adaptativa com la por, sinó una resposta exagerada davant d’una situació determinada que no necessita una resposta tant intensa.

Hem d’intentar no conviure amb pors i fòbies. Ens limita.

És més econòmic, a tots els nivells, tractar amb teràpia aquests temes, que viure amb la incapacitat que genera una fòbia o una por exagerada.

Tens alguna fòbia? O alguna por desproporcionada?

Adèu a les fòbies!

Viure amb passió

Portes ja temps vivint amb la teva parella i sents que les coses ja no són com abans?

L’estrès laboral, la família, la rutina, tot plegat va minant la relació amb la parella.

Sents que la teva relació de parella ha arribat a un punt mort, que la passió ja no és la que era, que s’ha convertit en una rutina, que la desitjada  intimitat que anhelaveu s’ha convertit en una trista rutina sense emoció ni passió?

Et sents despreciat/da, desvalorat/da per la parella, mancat/da de respecte, de reconeixement?

Si aquesta és la vostra situació actual, esteu entrant en  “zona de perill” i S.O.S., és hora de reflexionar i qüestionar-se què està passant.

Pregunteu-vos sobre el fet de recuperar la complicitat, l’harmonia, la passió, la intimitat amb la vostra parella, el mirar junts cap una mateixa direcció.

El coaching o entrenament personal de vida, és un procés d’aprenentatge que us ajudarà a veure amb més claredat quina és la situació actual, a conèixer-vos i alliberar-vos.

Ja ho diu el refranyer popular que “ l’amor és com una espelma que si no el cuides s’apaga”.

Per Carlota Ribas                            Coach Personal i Empresarial

 

 

 

La millor notícia: les respostes les tens tu

 

Sovint contacten amb mi persones que tenen pensaments, anhels, projectes, somnis, sobre els quals li van donant voltes i voltes i de tantes voltes es van convertint en un cercle al qual li costa de trobar la sortida.

El Coaching és quelcom novedós i excitant, encara que els seus orígens es remunten a la Grècia clàssica, i ho és perquè l’autoconeixement sempre és profitós i molt interessant, allibera de càrregues innecessàries i fa caminar més segur i en la direcció que cadascú decideix tant en la vida professional com personal.

Estrès laboral, competitivitat professional, pressió social, autoconfiança, timidesa, angoixa, en cadascuna de les sessions de coaching t’escolto, et faig preguntes que t’ajuden a clarificar els teus pensaments, a veure diferents possibilitats i perspectives.

Com a coach, estic de la teva part, no et jutjo, ni et dic què és el millor ni el pitjor per a tu, et recolzo i t’animo perquè tu mateix/a prenguis les teves pròpies decisions.

Amb el Coaching et coneixeràs, veuràs la teva gran capacitat per millorar, per desbloquejar-te, per superar obstacles i descobriràs la millor notícia, que totes les respostes estan en tu mateix/a.

 

Coaching com a eina de desenvolupament professional

Coaching, molt més que una eina de desenvolupament professional

 

Volem desenvolupar un projecte professional. Desitgem donar un pas endavant i avançar professionalment dins l’empresa. Volem valentia i seguretat per proposar idees, per implementar nous mètodes de treball, per fer noves assignacions, per potenciar talents i habilitats.

Si els dubtes ens bloquegen, sentim que tenim opcions professionals molt interessants però no ens atrevim a proposar-los, sentim que se’ns fa impossible prendre una decisió, llavors podríem estar necessitant els serveis d’un coach professional.

El coaching és una tècnica que permetrà superar obstacles i millorar les habilitats.

Per tant, tal com diu el professor Arcas, “ el treball d’un coach s’enten des de dues aproximacions, una filosòfica, ajudar a un altre a conèixer-se i a prendre decisions i una altra, més tècnica, doncs una sessió de coaching funciona com una entrevista estructurada a partir de l’ús de preguntes de profunditat i amb la idea d’arribar a establir un pla d’acció específic”.

Amb tot plegat, no cal confondre coaching amb teràpia ja que la persona que fa coaching no és un pacient. El coaching té com a finalitat promoure el coneixement personal per tal d’ajudar a la persona a créixer en l’àmbit personal i professional.

Amb el coaching no es profunditzarà en el passat del client, segons el coaching  el passat ha passat i no podem canviar-lo, només caldrà veure què fem amb el què ens ha passat i orientar-se cap al futur.

Cada dia més, les empreses, els professionals, les universitats, les escoles, ofereixen serveis de coaching.

Tots ells entenen que els equips professionals estan formats per persones i que sigui quin sigui el seu status, estudis, especialització, darrera hi ha persones amb desig de prosperar professionalment, de millorar en el terreny professional, amb ganes de desenvolupar  les seves fortaleses, de millorar en algunes àrees, de conquerir un èxit professional i que per dur-ho a terme tot plegat es necessitarà un coach professional.

La vida cada dia ens planteja nous reptes i alguns podem afrontar-los sense problemes i d’altres necessitem una empenteta, i aquesta mà amiga que ens impulsa i ens acompanya és el coach professional.

Segons la FIC els beneficis del Coaching per a l’organització és:

  • Consolidar amb rapidesa i eficàcia noves promocions o canvis d’assignació.
  • Potenciar la fidelitat del talent intern.
  • Integrar metodologia que multiplica les capacitats de les persones.
  • Innovar en processos o models de gestió.
  • Potenciar resultats de negoci.

Quan parlem de la durada d’un procés de coaching aquesta variarà d’un cas a un altre, d’una organització a una altra, d’una persona a una altra, en funció dels reptes i objectius de cadascuna.

El coach no és un guia, no és un mentor, no és un professor, és un professional que a través de preguntes, el client arriba a unes conclusions i pren les seves pròpies decisions.

 

I a tu , qui t’inspira?

Cultura de la inspiració, de la passió, de la felicitat en els negocis i les empreses mitjançant el Coaching

“Els autèntics líders no es distingeixen pel seu talent innat o pel seu domini tècnic, sino per la seva capacitat d’ inspirar en els altres energia, passió i entusiasme.” Goleman

I a tu, qui t’ inspira?

Què passarà?

Què passarà?

Sovint vivim angoixats  pel que succeirà  en la nostra vida, amb la parella, amb els fills, amb la feina, la salut, què passarà en el futur.

Fixa’t, és com viure dues vides al mateix temps. Una és la verdadera, el que ens passa en el dia a dia, l’altra és la que anem creant amb la nostra imaginació.

Es malbaraten energies, angoixes, es crea un malestar pensant en escenaris que ni existeixen, vivint angoixats només per la imaginació.

Si estàs disposat a viure la teva realitat i no la teva vida imaginària, intenta separar la realitat de la ficció i pregunta’t què hi ha de cert en cadascun dels teus pensaments negatius.

Quan t’acostumaràs a posar fre als pensaments que t’angoixen , a pensar que no pots controlar totes les coses que et passen a la vida, a acceptar el funcionament de l’Univers, el resultat serà que viuràs en el present i et sentiràs més lliure.

Per Carlota Ribas

Coach Personal

 

 

Coneixements de felicitat

Acostumem a pensar que serem feliços quan les coses ens vagin bé i les coses ens començaran a anar bé, quan siguem feliços.
Curiosament el concepte felicitat canvia d’una persona a una altra en funció del què ha viscut, de l’entorn on ha crescut i de les pròpies creences.

I per a tu, què és la felicitat?

Per rumiar amb calma, et proposo un exercici:

• Escull un lloc tranquil, adopta una postura còmode per a tu.
• Respira i escolta’t a tu mateix/a.
• Tanca els ulls.
• Imagina’t la flama d’una espelma, càlida i relaxant.
• Grava a la teva ment, la imatge de la flama, i tranquil·lament, en calma, porta-la cap a l’interior del teu cap.
• Ara, porta la flama cap al teu cor, per uns minuts, com una llum brillant i plena d’energia.
• Observa com la flama es divideix en dues parts, i com una part va cap a la zona dreta del teu cos i l’altra cap a l’esquerra , sent com tot el teu cos es va il·luminant i purificant.
• Intenta no pensar en res. No lluitis contra els teus pensaments, només observa’ls i deixa’ls marxar.
• Deixa reposar la flama uns instants, tranquil·lament i sent la teva ment que, de mica en mica, es va aclarint.
• Quan desitgis sortir d’aquest estat, només cal que moguis els dits dels teus peus i mans i obris, tranquil·lament, els teus ulls.
Un cop acabat l’exercici , amb la ment més aclarida, pregunta’t quins son els teus coneixements sobre la felicitat.